Nieuws
D66: ‘We willen geen Camping Zonnedauw’

Criminaliteit op vakantieparken, het klinkt als een recept voor een goede serie. Echter blijkt het in de werkelijkheid een groot probleem. Uit onderzoek bleek bijvoorbeeld dat de georganiseerde misdaad op grote schaal geld witwast via vakantieparken. In het licht van de bestaande plannen voor een nieuw vakantiepark in recreatiegebied Vlietland, was dit voor D66-gemeenteraadslid Wouter Jorissen reden om hierover vragen te stellen aan B&W.

Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) zijn ook andere vormen van ondermijning zoals drugshandel, drugsproductie, rondtrekkende bendes die er verblijven, illegale prostitutie en arbeidsuitbuiting op vakantieparken te zien.

Jorissen wil daarom van de gemeente weten welke risico’s zij ziet met betrekking tot criminaliteit op het toekomstige vakantiepark en wat zij gaat doen om dit te voorkomen. ,,We zijn als D66 natuurlijk erg blij dat we zo’n mooi vakantiepark in onze gemeente krijgen, maar we moeten ook erkennen dat er ook bepaalde risico’s mee gepaard gaan. Van de gemeente wil ik daarom weten welke zij ziet en wat we kunnen doen om ze te voorkomen.”

Jorissen is vooral positief over de extra werkgelegenheid, het positief economisch effect en natuurlijk de recreatiewaarde en populariteit die het vakantiepark voor Leidschendam-Voorburg met zich mee zal brengen. Tegelijkertijd ziet hij ook dat criminelen er ook misbruik van kunnen maken: ,,In mijn dagelijks werk als anti-witwasspecialist zie ik hoe creatief criminelen zijn in hun verwevenheid met de bovenwereld. Het is daarom heel belangrijk dat we goed zicht houden op wat er daar gebeurt, om een broedplaats voor criminaliteit te voorkomen. We willen natuurlijk geen Camping Zonnedauw in onze gemeente.” (foto politie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter