Nieuws
Hanenoverlast? Onbekend

De gemeente weet niet hoeveel hanen er in de gemeente zijn, noch hoeveel er binnen de bebouwde kom leven. Ook is niet bekend hoeveel inwoners geklaagd hebben bij de gemeente over het kraaien van de hanen. Dat heeft burgemeester Jules Bijl CDA-gemeenteraadslid Ron van Duffelen in antwoorden op vragen laten weten. B&W hebben besloten de Algemene plaatselijke verordening (APV) aan te passen zodat het verboden wordt hanen binnen de bebouwde kom te houden. B&W stelden dat het verbod gestoeld was op klachten, met name uit Leidschendam. Nu stelt de burgemeester dat er sinds 2019 59 klachten over hanengeluid zijn binnen gekomen. Die hebben betrekking op zes adressen. ‘Daarnaast is een petitie ontvangen van 48 inwoners die overlast ervaren van één specifiek adres’, aldus Bijl, die verder geen details geeft.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter