Nieuws
Poli voor ouders met huilbaby

Ziekenhuisgroep HMC is gestart met een speciale poli, de Advanced Baby Care (ABC-poli), om ouders van huilbaby’s eerder en beter te kunnen helpen. Op deze poli wordt nauw samengewerkt met de consultatiebureaus.

Ouders kunnen door de huisarts en jeugdarts direct verwezen worden naar het speciale spreekuur voor huilbaby’s met een leeftijd onder de vijf maanden. Op de ABC-poli wordt de baby gezien door een ervaren kinderarts en een medisch pedagogisch zorgverlener. Psycholoog, lactatiekundige en logopedist zijn nauw betrokken.

Na een uitgebreid gesprek wordt de baby door de kinderarts lichamelijk onderzocht, waarbij er uitgebreid aandacht is voor de groei en ontwikkeling. Een medisch pedagogisch zorgverlener kijkt samen met ouders naar het ritme en de structuur en helpt bij het aanleren van de juiste troostmethodes.

Na het consult wordt een vervolgbeleid afgesproken waarbij de medisch pedagogisch zorgverlener en/of kinderarts na één week contact heeft met de ouders omtrent het beloop en over het toepassen van adviezen omtrent het ritme en de troostmethodes. De verwachting is dat bij de meeste huilbaby’s geen medische oorzaak wordt gevonden. Ouders en baby kunnen dan worden gerustgesteld en met de (medische) kennis opgedaan in het ziekenhuis weer terug naar de verwijzer voor eventuele verder begeleiding.

Als er vervolgzorg nodig is, stemt men met de verwijzer af welke zorg nog in het ziekenhuis moet gebeuren en welke zorg door de verwijzer wordt gegeven. Zo zijn alle zorgverleners rondom het gezin betrokken en weten ouders bij wie zij voor wat terecht kunnen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter