Nieuws
Bergen grit verraden enorme blunder

Een aantal parkeerplaatsen langs de Prins Bernhardlaan in Voorburg is momenteel in gebruik voor de opslag van tonnen grit. De steentjes zijn nog niet zo lang geleden uitgestrooid op de wandelpaden in de gemeente. En worden nu weer weggehaald. Een groot aantal wandelpaden is nog niet zo lang geleden van een nieuwe toplaag voorzien. Glad asfalt, waarop iedere wandelaar veilig uit de voeten kon. Daarna werd er een laag teer opgesmeerd en vervolgens kwamen de vrachtwagens vol grit, dat over de paden is uitgestrooid.

Het gevolg was dramatisch. Rolstoelen liepen vast, mensen met een rollator kwamen niet vooruit. En op de plekken waar ook gefietst mag worden, ging menig wielrijder onderuit. Nog zieliger is het allemaal voor de honden, bij wie ’t grit zich verzamelde tussen de teentjes. Een medewerker van Stadsbeheer vond het aanbrengen van de gritlaag onbegrijpelijk en zei dat dit zonder overleg was gebeurd.

Inmiddels is een groot deel van het grit weer weggehaald. Officieel omdat de steentjes vast liggen en het overschot nu weg kan. Het lijkt echter meer op het rechtzetten van een blunder. Hoewel, op sommige paden, zoals achter de Louis Couperusstraat in Voorburg, liggen de kiezels nog altijd tot enkelhoogte. Daar is dan ook geen mens of hond meer te zien.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter