Nieuws
273 bomen op nominatie te verdwijnen

In Klein Plaspoelpolder (KPP) Leidschendam staan 273 bomen op de nominatie te verdwijnen. Dat blijkt uit een zogenoemde bomenschouw die de gemeente voor KPP heeft later uitvoeren door De Boomingenieur. Hoeveel bomen echt sneuvelen is nog niet bekend.

Het gebied waar naar gekeken werd omvat JD Zocherstraat, Mebinterrein, terrein Avalex afvalstation, terrein Gemeentewerf, gebied rondom Total tankstation, gebied tussen Dr. van Ledestraat en Dr. van der Stamstraat, rondom Triadome, Dr. Huijserstraat, wandelpad langs de Vliet.

Van de 273 bomen is bij 35 geen kapvergunning nodig omdat ze een te geringe stamomvang hebben. In de bomenschouw worden 35 exemplaren ‘esthetisch waardevol’ genoemd; 45 bomen zijn elders herplantbaar. Bij 58 bomen is onderhoud nodig; elf staan er scheef.

De conditie van 146 bomen is goed tot redelijk. Goede tot redelijke kwaliteit hebben 145 exemplaren. Een goede levensduur (nog meer dan 15 jaar) wordt bij 135 bomen aangegeven.

Er bestaan bouwplannen voor de terreinen Mebin, Avalex, Gemeentewerf, Total tankstation en Triadome. (illustratieve foto)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter