Nieuws
Misbruik hulp Oekraïnse vluchtelingen: 1 geval

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft tot nu toe één geval gehad waarbij iemand beroep deed op hulpregelingen voor Oekraïnse vluchtelingen, die daar geen recht op had. De aanvraag is afgewezen. Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd laten weten. B&W van Den Haag stuurden deze week een brandbrief naar het kabinet over misbruik van hulp voor Oekraïnse vluchtelingen met het verzoek de regels aan te scherpen. De woordvoerster van het Raadhuis: ‘Bij de aanvraag voor een voorziening, zoals leefgeld, door vluchtelingen uit Oekraïne is er door de privacywetgeving slechts een beperkt aantal gegevens dat we mogen controleren. Verder zijn we afhankelijk van de informatie die door de aanvrager wordt verstrekt. In het geval van één aanvraag hebben we geconstateerd dat de aanvrager geen recht had op leefgeld. In zo’n geval wordt de aanvraag afgewezen. Omdat dit een uitzonderlijke situatie betreft, zijn er op dit moment beperkt regels voor controle en handhaving. De verwachting is dat als deze situatie langer duurt, de richtlijnen landelijk worden aangescherpt’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter