Nieuws
Onderscheiding voor oud-wethouders

De oud-wethouders Jan-Willem Rouwendal (ChristenUnie-SGP), Juliette Bouw (CDA) en Floor Kist (GroenLinks) hebben tijdens een afscheidsbijeenkomst op het Raadhuis uit handen van de burgemeester Jules Bijl de gemeentelijke onderscheiding de Vroedschapspenning in zilver, gekregen. ,,De voormalig wethouders hebben zich als lokale volksvertegenwoordigers vol ingezet voor onze mooie gemeente. Daar hoort een beloning bij in de vorm van deze onderscheiding. Het is ze gegund en ik dank hen hartelijk’’, aldus Bijl. De Vroedschapspenning in zilver is een gemeentelijke onderscheiding voor scheidende wethouders en raadsleden. Deze erepenning met oorkonde ontvingen zij vanwege hun werk als wethouder na een zittingsperiode van 4 jaar. De vroedschap staat synoniem voor de gemeenteraad in de tijd van de Republiek der verenigde Nederlanden. (Foto Robin Thoma)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter