Nieuws
Opening Technasium werkplaats Veurs Lyceum

De Technasium werkplaats van het Veurs Lyceum is feestelijk geopend door wethouder Jeffrey Keus. Het Veurs is sinds vorig jaar een Technasium en inmiddels is het enorme lokaal, waar de leerlingen Technasium onderwijs volgen, gereed.

Rector Philip de Vries: ,,Het is geweldig dat de moderne werkplaats nu af is; het is een prachtplek die leerlingen stimuleert samen te werken, onderzoek te doen en dingen te ontwerpen. Er zijn onder meer 3D-printers en een lasersnijder geplaatst. Technasium is echt modern onderwijs dat leerlingen iets extra’s biedt bovenop alle reguliere vakken. Je kunt er zelfs examen in doen.”

,,Binnen het Technasium werken de leerlingen aan opdrachten en uitdagingen voor bedrijven uit de regio en soms ook de gemeente. Leerlingen ontwikkelen hierbij vaardigheden als samenwerken, organiseren, projectmatig werken, scrummen, onderzoeken, ontwerpen, programmeren en presenteren. Het Veurs Lyceum vindt het naast een regulier aanbod van vakken belangrijk om de leerlingen nog meer mee te geven om ze zo nog beter op de toekomst voor te bereiden. Daarnaast vinden we het belangrijk in verbinding te zijn met onze omgeving: daarom hebben we opdrachtgevers als de gemeente en lokale bedrijven.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter