Nieuws
‘Ombudsmannen’ zoeken nieuwe plek

De gemeentelijke ombudsman, mevrouw Addie Stehouwer, en haar collega voor de jeugd, Yvette Nass, zoeken een nieuwe plek in Leidschendam-Voorburg voor het houden van hun spreekuur. Tot nu toe gebruikte men daarvoor een zaal in het pand van de gemeenteraad, Huize Swaensteyn Herenstraat Voorburg, maar daar is men gestopt omdat te weinig mensen de ombudsmannen daar wisten te vinden.

,,We moeten een andere vorm van zichtbaarheid vinden’’, aldus mevrouw Stehouwer in een gesprek met gemeenteraadsleden. Nog dit jaar zou de nieuwe plek gevonden moeten zijn. Stehouwer en Nass willen een plek waar inwoners toch al voor andere zaken komen, bij voorkeur een bibliotheek. In Den Haag zitten ze daar ook en dat werkt volgens beide dames prima.

De lokale- en jeugdombudsman ontving vorig jaar 20 klachten uit Leidschendam-Voorburg (75.000 inwoners) tegen 640 uit Den Haag (550.000 inwoners); in verhouding weinig. Naar de mening van de ombudsmannen is dat vooral toe te schrijven aan hun geringe zichtbaarheid in Leidschendam-Voorburg. ,,Te weinig mensen vinden ons in Leidschendam-Voorburg’’, aldus mevrouw Stehouwer. (foto Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter