Nieuws
Begin 2025 duidelijkheid over N14

Als alles volgens planning verloopt is er begin 2025 duidelijkheid over de werken aan de N14 in Leidschendam-Voorburg; het ondergronds brengen van de kruisende wegen. Dat blijkt uit een brief van minister Mark Harbers (infrastructuur) aan de Tweede Kamer.

Begin 2025 moeten de berekeningen inzake stikstofvervuiling door de werken, en de beoordeling daarvan klaar zijn en zou een projectbesluit genomen moeten zijn, zo geeft de minister aan. Wanneer de werken dat feitelijk kunnen starten geeft hij niet aan.

Door een gebrek aan experts die stikstofberekeningen kunnen maken schuiven veel wegprojecten naar achteren, aldus Harbers. De werken aan de A4 bij Den Haag, waaraan het project-N14 is gekoppeld, krijgen echter prioriteit.

In de planning stond tot nu toe een tracébesluit in 2020, uitvoering werken 2025-2028. Het tracébesluit is er echter tot nu toe niet. En de werken zullen dus ook niet meer in 2025 kunnen starten.

De verbreding van de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de N14 schuift echter minimaal twee jaar naar achteren, zo geeft de minister aan. Rijkswaterstaat ging tot nu toe uit van een tracébesluit in 2024 met werkzaamheden in de periode 2026-2029.

Harbers erkent dat het schuiven met de plannen geld kost vanwege inflatie en stijgende kosten voor bouwmaterialen. Om welke bedragen het gaat en hoe die extra kosten gedekt moeten worden, laat de minister zich niet uit.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter