Nieuws
Ombouw tot appartementen wordt drama voor de buurt

De ombouw van vroegere kantoorruimte naar appartementen wordt voor een aantal bedrijven aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg een drama. Al tijden zijn onder meer de apotheek, de huisartsenpraktijken, gezondheidscentra en een makelaar amper bereikbaar. Bovendien is vrijwel alle daglicht uit hun vestigingen verdwenen. De ellende begon pas goed toen er steigers werden geplaatst om vensters en geveldelen van de toekomstige woningen te plaatsen. In plaats van lager, worden die alleen maar hoger. Zaterdag nog is een specialistisch team bezig geweest met een stalen overkapping.

Niet alleen de bedrijven zijn de dupe. Ook het verkeer heeft danig last van de werkzaamheden. Het fietspad is al maanden afgesloten. Gebruikers daarvan moeten deze veilige route (met verkeerslichten) naar bijvoorbeeld de scholen, gedwongen mijden. Men is verplicht om te rijden via de bijzonder gevaarlijke route verderop aan de Spinozalaan, die langs de distributietoegang van supermarkt AH en die van de Mc Donalds voert. Ook zijn hier de in- en uitritten van de parkeergarage. Verder is het op goed geluk oversteken bij de onbeveiligde kruising Koningin Julianalaan/Marcellus Emanslaan.

Voetgangers kunnen volgens de borden wel langs de bouw. In werkelijkheid wacht hen een jungle van hekken, obstakels, op- en afstapjes etc.

Het voormalige kantoorgebouw aan de Prins Bernhardlaan wordt verbouwd naar 56  appartementen: 54 studio’s en twee 2-kamer appartementen. De appartementen zijn tussen de circa 53 en 90 m² groot en daarmee bedoeld voor 1- tot 2 persoonshuishoudens. De woningen beschikken over hoge plafonds van +/- 3.20m. en worden opgeleverd met een moderne keuken en een badkamer met toilet.

Wanneer de bouw gereed is, weet makelaar Nelisse nog niet te melden. Men volstaat op de website met de melding dat alle woningen zijn verkocht en dat in het tweede kwartaal van dit jaar met verbouwen is begonnen. Die bouw wordt ontwikkeld en uitgevoerd door bouwbedrijf Giesbers uit Rotterdam.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter