Nieuws
Weer activiteit bij omstreden bedrijfsverzamelgebouw

Er vinden weer activiteiten plaats bij het omstreden bedrijfsverzamelgebouw Ridder Snouckaertlaan 7 in Voorburg. Alle uitingen van bedrijvigheid zijn verdwenen; het pand wordt schoongemaakt en het toegangshek is afgesloten. OAK leegstandsbeheer is eruit verdwenen.

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) legde in 2017 beslag op het pand. De eigenaar werd verdacht van het witwassen van zwart geld. In 2012 kocht hij het pand voor 1,15 miljoen euro. Die aankoop liep via Hong Kong, Turkije en Koeweit.

In het pand zou een koranschool met moskee komen. De gemeente stak daar een stokje voor. Vervolgens liet de eigenaar weten er een bedrijfsverzamelgebouw van te gaan maken. Voor de verbouwing legde hij 900.000 euro contant op tafel. Dit ondanks het leven van een uitkering. Voor de verbouwing werd een Iraans bedrijf ingeschakeld. Het beslag van de FIOD blokkeerde enige verdere activiteit.

Uit registers van de Kamer van Koophandel blijkt de eigenaar het pand nog steeds te bezitten. Formeel staat het op naam van de Stichting Almustafa. Die stichting kent de woning van de eigenaar als adres. Op Ridder Snouckaertlaan 7 staat Almustafa international support b.v. geregistreerd.

Wat er nu met het pand gaat gebeuren is vooralsnog onduidelijk. Direct er tegenover staat het nieuwbouwproject Park070: 230 woningen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter