Nieuws
Drank, drugs, te hard: groot aantal aanhoudingen

De politie Leidschendam-Voorburg heeft een druk weekeinde achter de rug. Een woordvoerder meldt: ‘Helaas gaat er nog steeds veel mis in het verkeer. Afgelopen weekend zijn er meerdere incidenten geweest. Er zijn in totaal 9 verdachten aan het politiebureau geweest vanwege het rijden onder invloed. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken, drie bestuurders testten positief op verdovende middelen en één bestuurder op zowel alcohol als verdovende middelen.

Bestuurder 1 blies een uitslag van 215 ug/l (beginnend bestuurder). Tevens reed hij door rood op een opgevoerde snorfiets met begrenzer,
Bestuurder 2 blies een uitslag van 280 ug/l,
Bestuurder 3 blies een uitslag van 120 ug/l (beginnend bestuurder),
Bestuurder 4 blies een uitslag van 255 ug/l,
Bestuurder 5 blies een uitslag van 525 ug/l (beginnend bestuurder). Hij viel op door de hoge snelheid door de tunnels. Het rijbewijs is ingevorderd vanwege de uitslag van de ademanalyse.
Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.
VERDOVENDE MIDDELEN:
Bestuurder 1 testte positief op amfetamine/metamfetamine,
Bestuurder 2 testte positief op cannabis,
Bestuurder 3 weigerde de speekseltest, maar werd wel aangehouden omdat er genoeg aanwijzingen waren dat hij mogelijk onder invloed reed. Uiteindelijk gaf hij toe geblowd te hebben.
Van deze drie bestuurders is bloed afgenomen en dit zal worden onderzocht. Bij een te hoge uitslag zal er tegen hen proces-verbaal worden opgemaakt.
COMBINATIE
De bestuurder die zowel positief testte op alcohol en verdovende middelen blies op straat een A/G en testte positief op cannabis. Ook bij hem is bloed afgenomen en zal er proces-verbaal worden opgemaakt.
SNELHEID
Zondagochtend vroeg is er een korte snelheidscontrole gehouden bij het tunneltracé. In de Vliettunnel geldt een maximum snelheid van 70 kilometer per uur. In een klein half uur werden er vijf bekeuringen uitgeschreven voor de volgende snelheden na correctie: 100, 101, 106, 110 en 119 kilometer per uur. Zondagavond reed een agent in een onopvallende auto achter een automobilist die uiteindelijk een netto overschrijding van 75 kilometer per uur wist neer te zetten. Het rijbewijs van deze automobilist is ingevorderd. Wij zullen blijven controleren op snelheid.
VERZEKERING
Zondag omstreeks 04:20 uur zag een agent een auto rijden. Bij navraag bleek dat het voertuig niet was verzekerd en dat de APK was verlopen. Tevens was het rijbewijs van de tenaamgestelde zijn geldigheid verloren sinds december 2021. Uiteindelijk bleek het de derde keer in 13 maanden tijd te zijn dat de persoon in kwestie zonder verzekering reed. Zijn voertuig is in beslag genomen en hij heeft bekeuringen gekregen voor het rijden zonder verzekering en een verlopen rijbewijs. De officier van justitie zal bepalen of hij de auto terug krijgt.
Verder zijn er nog voor verschillende gedragingen/overtredingen bekeuringen uitgeschreven. Denk hierbij aan het rijden zonder fietsverlichting, rijden zonder helm, gevaar/hinder veroorzaken, door rood rijden, het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden en rijden waar niet gereden mag worden’. (foto politie LV)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter