Nieuws
Gemeenteraad in de fout, stelt raadslid

De gemeenteraad en de commissie van die raad gaan al jaren in de fout door te spreken en te besluiten over hamerstukken. Dit terwijl het reglement van orde van de gemeenteraad dat begrip helemaal niet kent.

Dat betoogde SP-gemeenteraadslid Ed van der Schaft gisteravond in een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad. De kwestie wordt nu voorgelegd aan het presidium van de gemeenteraad.

Van der Schaft had geen spreektijd meer bij de bespreking van een bouwplan in de gemeente. Zijn collega’s lieten allen weten dat het voorstel als hamerstuk door kon naar de gemeenteraad. Van der Schaft vroeg echter een debat aan in de gemeenteraad om daar nog zijn opmerkingen over het voorstel te kunnen maken.

Ter onderbouwing van zijn voorstel wees het raadslid erop dat hamerstukken helemaal niet bestaan in de orde van de gemeenteraad en de commissies. ,,Het presidium bepaalt nu wat een hamerstuk is om zaken er bij de gemeenteraad door heen te moffelen. Of het gaat via de commissies’’, zo zei hij.

Commissievoorzitter Sangita Paltansing (PvdA) stelde in eerste instantie nog ,,op enig moment is er besloten’’ om vervolgens haar zin af te breken en te erkennen ,,u overvalt mij met deze kennis.’’ Zij gaf aan de kwestie aan het presidium voor te gaan leggen. ,,U krijgt dan een reactie.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter