Nieuws
Triadome: bomenkap voor nieuwbouw

De eigenaar van Triadome, het voormalige Landal-kantoor, Dr. van der Stamstraat Klein Plaspoelpolder Leidschendam, wil 35 bomen gaan kappen ten behoeve van zijn plan tot sloop en de bouw van drie appartementengebouwen op het terrein. De 35 bomen staan vooral op het voorterrein van het kantoorgebouw. Daarnaast moeten er bomen weg langs de sloot achter het pand, en enkele op de hoek van het terrein met de Vliet, bij het voetpad rond de huizen aan de Dr. Keukenmeesterstraat. De drie rode beuken bij Triadome aan de Vliet blijven staan, net als de rij van 16 bomen die de afscheiding vormt tussen het terrein en de achtergevels van de woningen aan de Dr. Keukenmeesterstraat. De sloot achter het gebouw vormt overigens een vliegroute voor vleermuizen en oeverzwaluwen. Daar moet bij de werken rekening mee worden gehouden. De bomenkap moet bovendien buiten het broedseizoen plaats vinden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter