Nieuws
Actie huisartsen: consult voor gemeenteraadsleden

Vanmorgen verzorgen huisartsen op het Spuiplein in Den Haag een inloopconsult voor gemeenteraadsleden uit Leidschendam-Voorburg, Den Haag Rijswijk en Wassenaar. Tussen 08.00 uur en 10.00 uur kunnen de raadsleden in een mobiele huisartsenpraktijk met de huisartsen in gesprek te gaan over de toekomst van de huisartsenzorg. De actie is georganiseerd door Hadoks, de organisatie van zo’n 500 huisartsen in de regio.

Om de huisartsenzorg in regio Haaglanden toekomstbestendig te maken, hebben de huisartsen zes speerpunten beschreven waarop ze graag de samenwerking met de gemeenten en raadsleden willen versterken.

Huisartsen spelen een belangrijke rol in de wijk. Eén van de speerpunten waar gemeenten de huisartsen bij kunnen ondersteunen is het vinden van betaalbare ruimtes voor patiëntvriendelijke praktijken in de wijk. Doordat er alsmaar meer taken bij huisartsen komen te liggen, worden de teams binnen praktijken steeds groter. Er zijn daarom veel huisartsen die een grotere praktijkruimte zoeken. Dit is vaak lastig en duur, terwijl beschikbaarheid van huisartsenzorg in een wijk een basisbehoefte is. Ook wordt er aandacht gevraagd voor vaste aanspreekpunten in de wijk. Deze moeten laagdrempelig bereikbaar zijn voor vragen over de WMO, jeugdzorg en welzijn.

Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de zorg. Om aandacht te vragen voor de toenemende druk op de huisartsenzorg vinden er landelijk verschillende acties plaats. Vrijdag zal op het Malieveld een landelijke manifestatie plaatsvinden. (foto Hadoks)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter