Nieuws
Asielzoekers kwamen niet volgens plan

In tegenstelling tot eerder berichten zijn woensdag niet alle 75 asielzoekers bij de tijdelijke noodopvang in de sporthal Kastelenring Leidschendam aangekomen. Na een hele dag wachten kwam er in de loop van de avond volgens een woordvoerster van de gemeente 52 jonge mannen, vrouwen en vier kinderen aan. Ze konden nog net genieten van het voor hen klaarstaande diner. Gisteren werden de overige asielzoekers verwacht. De hele dag stonden verkeersregelaars klaar om de bus of bussen met asielzoekers een veilige doortocht te garanderen. Ook woensdag waren die de hele dag op post, tevergeefs. Waarom het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de chaotische aankomst heeft gekozen is onbekend. Het orgaan claimt voortdurend met spoed opvangplekken nodig te hebben. De asielzoekers blijven tot 12 juli. Er doen ook onbevestigde berichten de ronde dat er woensdag maar een twintigtal asielzoekers in Leidschendam aankwamen en dat het diner grotendeels weggegooid kon worden. Donderdag werden ‘meerdere’ bussen met asielzoekers verwacht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter