Nieuws
Geen messenverbod in lokale verordening

Burgemeester Jules Bijl ziet niets in het opnemen van een verbod op het dragen van messen korter dan 28 centimeter in de Algemene plaatselijke verordening (APV). Daar is volgens hem geen aanleiding voor. Dat heeft de burgemeester laten weten naar aanleiding van het voornemen van CDA en VVD om zo’n verbod in de APV te zetten.

Beide partijen baseren zich daarbij op de commotie die ontstond toen jongeren uit Leidschendam-Noord aangaven messen te hebben, die ook te gebruiken en ze tevens voor anderen buiten te verstoppen om ze, indien nodig, daar te halen en te gebruiken. Daarnaast wijzen CDA en VVD erop dat steeds meer jongeren met messen rondlopen en het aantal steekincidenten toeneemt.

Volgens Bijl doen de geschetste ontwikkelingen zich hier niet voor en zijn er ook geen cijfers die zulks zouden onderbouwen. Voor het aanpassen van de APV is volgens hem dan ook geen onderbouwing. De burgemeester zei te willen wachten op nationale wetgeving die voor 2023 is aangekondigd. Daarnaast zit de gemeente in een regionale werkgroep die maatregelen ter zake bedenkt.

CDA en VVD gaan zich nu nader beraden over hun voorstel. (illustratieve foto)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter