Nieuws
Provincie helpt Aquapark met 25.000 euro
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland verstrekken een éénmalige subsidie van €25.000 aan Storm Aquapark in Vlietland vanwege de recente vernieling van het grootste deel van het park. Hiermee wordt de gedupeerde ondernemer in de gelegenheid gesteld om de komende maanden het Aquapark open te houden. Op 1 juni was het park feestelijk heropend vanwege een uitbreiding waarmee het park het grootste in Nederland werd.

Gedeputeerde Anne Koning: ‘In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 juni is Storm Aquapark, gelegen in provinciaal recreatiegebied Vlietland, in zijn geheel vernield. Het Aquapark was onlangs voorzien van volledig nieuw materiaal, was in oppervlakte uitgebreid ten opzichte van voorafgaande jaren en op 1 juni feestelijk geopend. Het grootste waterpark van Nederland was onverzekerd en kon ook niet verzekerd worden, volgens de ondernemer, omdat in het publiek toegankelijk gebied ligt’.

‘De vernieling is een materiële strop voor de ondernemer van enkele tonnen, nog afgezien van de derving van inkomsten. Maar het is ook een verlies voor de medewerkers en vele duizenden bezoekers die het Aquapark jaarlijks bezoeken. Sympathisanten zijn intussen een crowdfunding gestart om Storm Aquapark te ondersteunen bij het opnieuw oprichten van speeltuigen in en om het water. Het is hartverwarmend dat in de eerste drie dagen al bijna 800 mensen een donatie hebben overgemaakt’.

‘Op 25 juni heb ik de locatie zelf bezocht en de enorme schade aan het materiaal en de impact op de ondernemer en de medewerkers kunnen ervaren. Met de ondernemer heb ik gesproken over de wijze waarop de provincie kan helpen om het Aquapark zo snel als mogelijk weer te openen en daarmee de gebruikers weer te kunnen laten genieten op het water. Als Gedeputeerde Staten hebben we inmiddels besloten een incidentele subsidie van € 25.000 te verstrekken waarmee de ondernemer in de gelegenheid wordt gesteld om de komende maanden het Aquapark open te houden, zij het in afgeslankte vorm. Daarmee blijft deze recreatieve voorziening in ons recreatiegebied Vlietland in ieder geval voor dit jaar behouden. De ondernemer heeft er vertrouwen in dat hij ook de komende jaren het Aquapark op Vlietland kan voortzetten’.

Sympathisanten zijn intussen ook een Crowdfunding gestart om Storm Aquapark te ondersteunen bij het opnieuw oprichten van speeltuigen in en om het water. Aquapark-eigenaar Pieter Alders: ,,Het is hartverwarmend om te zien dat in de eerste 3 dagen al bijna 800 mensen een donatie hebben overgemaakt.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter