Nieuws
Herinrichting Dorpskerk Leidschendam afgerond

Het heeft enkele jaren geduurd, maar nu is het zo ver:  de herinrichting van de Dorpskerk aan de sluis in Leidschendam is afgerond.  De eerste gesprekken over aanpassingen in het meubilair werden al in 2017 gevoerd en de eerste stappen zijn in 2020 gezet met de plaatsing van nieuwe tafels en een jaar later volgden ook de stoelen. Door de Coronapandemie ontstond behoefte aan verbetering van de digitale mogelijkheden om kerkdiensten en bijeenkomsten te volgen en heeft ook op dit vlak een aanzienlijke upgrade van geluid en beeld) plaatsgevonden. Tenslotte is in 2022 ook de verlichting vernieuwd.

De inrichting van de Dorpskerk biedt anno 2022 veel mogelijkheden om het gebouw voor verschillende doeleinden te gebruiken en zo kan het gebouw een levend onderdeel zijn en blijven van de Leidschendamse gemeenschap. Ter gelegenheid hiervan organiseerden de wijkkerkenraad Vlietwijk en de stichting Vrienden van de Dorpskerk op 30 juni een feestelijke bijeenkomst voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de herinrichting.  Na een kort programma met woord (het ontstaan van Leidschendam), beeld  (de kerk van 1650 tot 2022)  en muziek  (Bohemian Rhapsody van Queen op het orgel) was er gelegenheid rond te kijken en met elkaar het glas te heffen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com