Nieuws
Maatregelen bij rotonden niet nodig

B&W zien geen reden voor aanpassingen bij rotonden ten behoeve van de fietsers. Er zijn ook geen veranderingen in het verkeersveiligheidsbeleid nodig. Dat schrijft wethouder Jeffrey Keus in antwoorden op vragen van CDA-gemeenteraadslid Lieke Muller. Muller verwees naar een recent rapport van verkeersbureau VIA dat concludeerde dat de situatie van fietsers op rotonden onveiliger is dan op normale kruisingen.

De gemeente kent 9 rotonden binnen de bebouwde kom en één erbuiten (in Stompwijk). Op de negen rotonden hebben fietsers voorrang. In Stompwijk gaan ze via een tunnel onder de rotonde door. In een periode van vijf jaar (2017-2021) deden zich in de gemeente 465 ongelukken met fietsers voor waarvan 25 op de negen rotonden. Er zijn geen nieuwe rotonden gepland. Wel zullen bij de bestaande struiken worden gesnoeid. Waar nodig komen er ook extra verkeersborden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter