Nieuws
Raadslid kan zijn werk niet goed doen

‘In de toekomst zal er met de planning van informatiebijeenkomsten en dergelijke zo veel mogelijk rekening gehouden worden met de vergaderdata van de commissies (uit de gemeenteraad) en de gemeenteraad’. Dat heeft wethouder Bianca Bremer VVD-gemeenteraadslid Ole Heil laten weten. Die claimde dat gemeenteraadsleden hun werk niet goed te kunnen doen nu informatiebijeenkomsten over meerdere (grote) bouw- en infrastructurele projecten in de gemeente plaatsvinden op tijden dat de gemeenteraad of een gemeenteraadscommissie vergaderen. ‘Hoewel de avonden primair voor inwoners zijn bedoeld, kan het voor raadsleden erg waardevol zijn om hier ook naartoe te gaan. Zij kunnen dan uit eerste hand vernemen welke vragen en zorgen er mogelijk leven. Soms zijn gemeenteraadsleden ook zelf buurtbewoner. De VVD heeft hierover de volgende vraag aan B&W: ‘Kunt u in de toekomstige planning van dergelijke informatiebijeenkomsten rekening houden met de vergaderdata van de commissies en de gemeenteraad als geheel, of hierom vragen bij de organiserende partijen?’ Het antwoord is dus ‘ja’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter