Nieuws
Hoorspel in Kakafonie

Vandaag valt er om 14.00 het eerste deel van  het driedelige hoorspel ‘En ik dan?’ te beluisteren in het programma Kakafonie van lokale omroep Midvliet. Een blijspel geschreven door Annie M.G. Schmidt, tot hoorspel bewerkt door Hennie van Kleef. Het hoorspel is geproduceerd door de inmiddels opgeheven Stichting Luistertoneel uit Leidschendam.

Het blijspel ‘En ik dan?’ speelt zich af op het kantoor van ‘Nieuw Positief’, dat is een internationale beweging die ook in ons land talloze aanhangers heeft, dankzij het onafgebroken streven van de promotors, de heer Marius Vos en zijn echtgenote mevrouw Hilda Vos-van Herkel. Het kantoor van de beweging is gevestigd in een Amsterdams grachtenhuis. De privévertrekken bevinden zich boven, in hetzelfde pand. Alle delen van het hoorspel spelen zich af in de werkkamer van mevrouw Hilda Vos. ‘En ik dan’ is te horen op 3, 10 en 17 juli na 14:00 uur.

Kakafonie kent ook weer zingende gasten. Om 12.30 uur komt Margretha haar nieuwe single ‘In het oog van de storm’ laten horen. Begin 2021 lanceerde Margretha samen met Roland Verstappen een gloednieuwe versie van ‘Helemaal niets’.

Margretha: ,,Tijdens een openhartig gesprek vertelde ik aan Roland een persoonlijk verhaal. Op dat moment ontstond het idee om daar een lied over te maken. Roland heeft het heel goed weten te verwoorden in een tekst waarvan werkelijk elke letter klopt. Ik denk dat het voor heel veel mensen herkenbaar is. Iedereen bereikt in het leven wel eens een moment waar je je geen raad mee weet. Het overkomt je en je laat het gebeuren. Je ziet wel hoe het afloopt.”

Om 13:15 uur vertelt organisator en presentator René Steijger over het festival Westerpop in Delft. Het Westerpopfestival is een gratis toegankelijk evenement dat op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli in Delft gehouden wordt. Op vrijdagavond kunnen bezoekers vanaf 19:00 uur onder meer kijken en luisteren naar Supersister Projekt, Harvest Road, Broken Brass, Monfrere en Kuenta. Op zaterdag kan eenieder vanaf 13:30 uur genieten van onder meer Dad’s Aamryllo, Zbaraski (Oekraïne), Wodan Boys, Marei Debertin (Duitsland), Sven |Hammond, The Magnetics (Italië), Kusk (IJsland), Sophie Straat, Hisorian, Sloper, De Wolff en Goose (België).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter