Nieuws
Ideeën gezocht voor doorstroming op de woningmarkt
De provincie Zuid-Holland zoekt naar vernieuwende en creatieve oplossingen om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Met de ‘Challenge Doorstroming’ daagt de provincie eenieder uit om mee te doen. Gedeputeerde Anne Koning: ,,De woningnood is hoog en daarom zetten we volop in op de bouw van nieuwe woningen. Ook willen we de bestaande woningvoorraad beter benutten. Er zijn veel oplossingen mogelijk en we willen partijen graag ondersteunen bij het uitvoeren van impactvolle en innovatieve oplossingen om de doorstroming verder op gang te brengen.”

Men is op zoek naar alle initiatieven die de doorstroming in de woningmarkt kunnen helpen, gericht op alle doelgroepen, van starters tot aan senioren, van huur tot koop. Denk aan doorstroming van: sociale huur naar middenhuur, (sociale) huur naar goedkope (sociale) koop, kleine naar grotere koopwoningen en andersom, individuele naar innovatieve of collectieve woonvormen. De Challenge staat open voor alle projecten, initiatieven en concepten die werk maken van doorstroming. Dit mag zowel van non-profit, institutionele, overheid als commerciële partijen zijn.

Wat is er te winnen? 5000 euro voor de winnaar te besteden aan het project, de ‘Doorstroom Award Zuid-Holland’, begeleiding bij de doorontwikkeling van het initiatief door experts van kennisorganisatie Platform31 en de provincie. Deelnemers kunnen tot 10 oktober hun idee indienen. Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Op 8 december reikt Anne Koning de prijs uit aan de winnaars. (foto provincie ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter