Nieuws
Nieuw participatiebeleid in de maak

Wethouder Astrid van Eekelen wil na de zomer met een nieuw participatie- en integratiebeleid komen waardoor inwoners met een uitkering weer aan werk geholpen worden. Daarbij zal, anders dan nu het geval is, de nadruk worden gelegd op mensen die al langer dan twee jaar een uitkering hebben. Ook inwoners met meervoudige problemen, 50-plussers en ondernemers (nu coronasteun is gestopt) krijgen extra aandacht.

Het beleid heeft zich de afgelopen jaren gericht op de ‘kans rijken’; inwoners die nog geen twee jaar een uitkering hadden. Deze groep is volgens Van Eekelen nu geholpen. Vandaar dat de focus op andere groepen gericht kan worden. Degenen die al langer dan twee jaar een uitkering krijgen worden nu één keer per jaar telefonisch gecontact. Meer gebeurt er niet voor hen. Het gaat om een groep van ongeveer 1500 inwoners.

Volgens de wethouder moet na de zomer met de gemeenteraad bepaald worden wat men belangrijk vindt. Er zal een afweging gemaakt moeten worden want alles even goed doen kan niet volgens Van Eekelen. Wel wil de wethouder bekijken of tijdelijke regelingen omgezet kunnen worden in permanente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter