Nieuws
Cricketclub VCC viert met overwinningen

Voorburg CC heeft zijn 90-jarige bestaan afgelopen weekend gevierd met ruime zeges. In de Hoofdklasse wonnen de vrouwen ruim van VRA, onder andere dankzij een personal best (46 runs) van de 15-jarige Carlijn van Koolwijk. De mannen versloegen in de ochtenduren Excelsior ’20 in een Twenty20 en wonnen in de vroege avonduren ook van het Utrechtse Kampong.

 Bij VCC speelden Floris de Lange, Nehaan Gigani en Niravi Kulkarni voor Karl Nieuwoudt, Viv Kingma en Tom de Grooth. Verder nam André Malan het over van zijn broer Janneman, die terug is naar Zuid-Afrika.

Tegen het Utrechtse Kampong had VCC nog iets goed te maken na het verrassende verlies van vorige week. Kampong batte eerst en kwam geen moment in de wedstrijd dankzij sterk bowlen en fielden van de Voorburgers.

In de 50-overcompetitie gaat VCC als koploper naar de kampioenspoule. Daarnaast neemt het nu ook de leiding in Poule C van de Twenty20-competitie, dankzij een hogere netto-runrate. Ook het vrouwenteam heeft nog kans om landskampioen te worden in beide ‘formats’ – 20 overs en 40 overs.

(Foto’s: Logan van Beek; Clubfoto 2022. Catch of the Day BV)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter