Nieuws
Hamerstukken; raadslid had deels gelijk

Het reglement van orde van de gemeenteraad kent het begrip hamerstuk niet. In het reglement wordt echter verwezen naar de Verordening raadscommissies. En daar staat het begrip hamerstuk wel in.

Dat heeft het presidium (lees: bestuur) van de gemeenteraad SP-gemeenteraadslid Ed van der Schaft laten weten. Die wilde in een vergadering van de gemeenteraad nog spreken over een stuk dat als hamerstuk was bestempeld. Volgens Van der Schaft kon dat niet aangezien dat begrip in het reglement van orde van de gemeenteraad niet bestaat.

Het presidium heeft hem nu laten weten dat de agenda van de gemeenteraad in elkaar wordt gezet op advies van de raadscommissies. Dat advies wordt door de voorzitters van die commissies geformuleerd. In de Verordening raadscommissies staat het begrip hamerstuk wel. Het gaat dan om een stuk waarbij de oordeelsvorming is afgerond.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter