Mening
U zegt het maar: Grote groene container

Terecht dat er gewaarschuwd wordt voor gevaarlijke verkeerssituaties in de onoverzichtelijke bocht bij Louis Couperusstraat en Guido Gezellestraat in Voorburg.

Wie plaatst daar nu zo’n grote glasvezelcontainer pal op de hoek die op zich al onoverzichtelijk en gevaarlijk is?

In de eerste plaats wordt er al op gewezen dat er veel schoolverkeer langs dat onoverzichtelijke punt komt.

Maar er is meer!

Recent zijn er op die hoek een aantal afvalcontainers geplaatst, wel ondergronds, maar men moet toch eerst de straat oversteken om ze te vullen. En ook moeten ze regelmatig worden geleegd op datzelfde gevaarlijke punt.

Wat nog meer aandacht vergt is het zakelijk verkeer naar de ingang van het grote gebouw ernaast, waarin zo’n 135 woningen zijn, die hun hoofdingang hebben aan de Koningin Julianalaan.

Ambulances, brandweer, verhuiswagens, taxi’s, busjes, lijkwagens, leveranciers en dergelijke kunnen het gebouw alleen maar bereiken in het kleine doorgangetje naast het gebouw. En dat is doodlopend!!! Alles wat daar binnengaat moet weer achteruit eruit rijden, want ruimte om om te draaien is er niet. Dus achteruit draaien in de richting van de glasvezelcontainer, waar net een aantal gezellig fietsende scholieren aankomt…..

Het probleem van de doodlopende weg is niet zo eenvoudig op te lossen. Zo’n container kan wel een stukje opschuiven, desnoods een stukje het parkeerterrein op!

Glasvezel geeft een heel helder beeld heb ik vernomen, maar niet als er een grote groene container voor geplaatst is.

(Bram Visser, Voorburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter