Nieuws
Werken aan betere arbeidsmarkt

Meer technisch personeel naar Zuid-Holland, gelijke kansen in werk en onderwijs voor iedereen en betere wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt. Dat wil de provincie bereiken met de Human Capital Agenda 2.0 (HCA 2.0). Het is geen nieuwe agenda, maar een aanscherping van het in 2019 afgesloten Human Capital Akkoord. 66 partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid werken hier aan mee.

Met HCA 2.0 wordt nog gerichter gewerkt aan het duurzaam verbeteren van de Zuid-Hollandse arbeidsmarkt en daarmee de economie. Gedeputeerde Willy de Zoete: ,,Met trots kijk ik terug op de resultaten uit 3 jaar Human Capital Akkoord. We hebben goede resultaten bereikt. En er zijn prachtige persoonlijke verhalen van Zuid-Hollanders die door verschillende omstandigheden uit de arbeidsmarkt zijn geraakt en nu weer terug zijn in het arbeidsproces. Dergelijke voorbeelden zijn ontzettend belangrijk voor de concurrentiekracht van onze provincie. HCA 2.0 helpt onze provincie te voorzien van voldoende en goed geschoolde werknemers en een goed vestigingsklimaat voor werkgevers.” (foto Provincie ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter