Nieuws
Coalitie gaat anders begroten

Wethouder Philip van Veller (financiën) gaat anders begroten. Met name de investeringen van de gemeente wil hij gaan ‘herijken’ nu jaar na jaar blijkt dat die post veel te optimistisch wordt begroot en talloze investeringen uitblijven. Ze worden dan doorgeschoven naar het volgende jaar waarbij ook weer onduidelijk is of ze dan wel gedaan kunnen worden.

Dat bleek tijdens een beraad over de Jaarrekening 2021 in de gemeenteraad. Van de investeringen die voor dat jaar waren aangekondigd is maar de helft feitelijk ook gedaan. Door het doorschuiven van investeringen eindigde 2021 met een plus van 1,6 miljoen euro. Zonder dat doorschuiven zou dat een min van 1 miljoen euro zijn geweest.

Van Veller sprak over ‘planningsoptimisme’ bij de gemeente. Dat is deels veroorzaakt door corona maar was ook al voordien aan de orde. Het betreft vooral de post investeringen. ,,Deze coalitie gaat de investeringen opnieuw bezien. Na de zomer kom ik met een stuk waarin we de investeringen herijken’’, aldus de wethouder.

Er komt ook meer controle op de instanties die de meeste subsidie van de gemeente ontvangen. Dit nu de accountant van de gemeente heeft geconstateerd dat het nu niet duidelijk is welke van de geplande activiteiten waarvoor de subsidie is gegeven, ook feitelijk zijn gedaan. De grootste subsidieontvangers zijn Woej en SenW.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter