Nieuws
Einde aan gokreclames

Als de gemeente nieuwe contracten uitgeeft voor de plaatsing van reclameboodschappen in de openbare ruimte, mogen er op die borden geen gokreclames meer staan. Dat heeft de gemeenteraad beslist door het aannemen van een motie van de ChristenUnie. Tegen stemden VVD en D66. Verantwoordelijk wethouder Marcel Belt liet voorafgaand aan de stemming weten dat een dergelijke uitsluiting juridisch kan. Hij noemde het ‘een ethische kwestie’ en liet het aan de gemeenteraad zelf over hoe daarmee om te gaan. De bestuurder wees er wel op dat ook de rijksoverheid om dit terrein actief is. Zo mogen bekende Nederlanders niet meer in de reclames optreden. Daarnaast wil de Tweede Kamer zo spoedig mogelijk een verbod op ‘ongerichte gokreclames’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter