Nieuws
Verkeer tellen bij winkelcentrum Julianabaan

De gemeente telt auto’s, vrachtwagens, scooters en fietsers die het Voorburgse winkelcentrum Julianabaan aandoen, dan wel er door heen rijden. Het onderzoek loopt nog tot zondag.

Op de wegen rondom het winkelcentrum zijn ‘telslangen’ gelegd en aan een lantaarnpaal op het Koningin Julianaplein is een camera opgehangen. Die moest registreren uit welke richting het verkeer kwam, of men parkeerde dan wel alleen doorreed. De camera is inmiddels al weer weggehaald.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt bij het maken van een ontwikkelvisie voor het winkelcentrum en de omgeving. De gemeente wil het winkelcentrum grondig aanpakken, het plein en de wegen opnieuw inrichten, meer groen in het gebied en mogelijk woningbouw. Voor het plein wordt gekeken naar een ondergrondse parkeergarage, terrassen en de komst van een bibliotheek annex theatergebouw.

Volgens de gemeente is er bij het gebruik van de camera voldaan aan privacywetgeving. Kentekens zijn anoniem gemaakt zodat alleen de verblijfsduur te achterhalen valt. Na het onderzoek worden alle beelden vernietigd. Voorbijgangers zijn niet gewaarschuwd dat er ter plekke sprake was van cameratoezicht.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter