Nieuws
Woningcorporaties bouwen 90 woningen in Leidschendam

Woningcorporaties WoonInvest en Vidomes gaan 90 huurappartementen bouwen aan de Nieuwstraat /Venestraat in Leidschendam.

De huidige woningen aan de Nieuwstraat en Venestraat zijn naoorlogse portiek-etagewoningen. Uit grondig onderzoek bleek dat renovatie niet tot de gewenste verbetering van het wooncomfort zou leiden. Daarom is gekozen voor sloop en nieuwbouw. Het woongebouw van Vidomes dat op deze locatie stond is enkele jaren geleden al afgebroken. De twee woongebouwen die er nu nog staan zijn van WoonInvest en worden begin volgend jaar gesloopt.

Voor de nieuwbouw werkten WoonInvest en Vidomes samen met Boele & van Eesteren het ontwerpplan ‘De Bres’ uit. In drie woongebouwen realiseren WoonInvest en Vidomes respectievelijk 72 en 18 huurwoningen. Het gaat om twee-, drie- en vierkamerappartementen in de sociale- en middenhuur. De woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen.

In het eerste kwartaal van 2023 start men met de sloop van de twee woongebouwen van WoonInvest. In 2024 levert de aannemer de drie nieuwe woongebouwen in fasen op. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de eerste woningen start de verhuur via de website van Woonnet Haaglanden. Via de websites www.wooninvest.nl/over-wooninvest/onze-projecten en www.vidomes.nl/de-bres wordt u op de hoogte gehouden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter