Nieuws
De sterke arm vertelt: De vuile broeken van de politie

Een bijzonder verhaal van de politie Leidschendam-Voorburg: ‘Hulp verlenen aan hen die deze behoeven… één van de taken zoals omschreven in de Politiewet. Een taak die wij iedere dag uitvoeren en elkaar soms snel opvolgt, zo ook  in deze vroege dienst.

Er is namelijk te zien dat de collega’s vieze broeken hebben. Voor de melding waar deze foto is gemaakt, kregen wij namelijk een melding dat er iemand in een leegstaande vijver was gevallen en niet meer ademhaalde. Er werd geen moment getwijfeld en de persoon werd uit een 1.5 meter diep gat gehaald. Direct werd er gestart met de reanimatie wat resulteerde in eigen hartslag, kort nadat het ambulancepersoneel was gearriveerd. Uiteindelijk is de ambulance met spoed richting het ziekenhuis gegaan. Tevens hebben collega’s gezorgd voor de opvang van familie.
De collega’s gaven aan Politie Meldkamer Den Haag een eindrapport van deze melding. Als reactie kregen wij hierop dat ze alweer de volgende melding voor ons hadden. Op de Prins Frederiklaan zou iemand op de grond zitten en wat verward overkomen. Eenmaal daar aangekomen bleek dat de dame was gestruikeld en vervolgens was gevallen. Eén collega ging ter ondersteuning rug aan rug met de dame zitten. De andere collega ging op ooghoogte zitten om de dame goed in de gaten te houden en het gesprek te blijven voeren. Ondertussen was er ook een collega bezig om familie in kennis te stellen.
De ambulance is ter plaatse gekomen en mogelijk had de dame een hersenbloeding gehad. Zij werd dus ook vervoerd naar het ziekenhuis.
De collega’s gingen laat lunchen, maar dat maakt op dit soort momenten niet uit. Wij zijn blij dat we mensen kunnen helpen! Wij hopen dat het beter gaat met de slachtoffers en wensen hun en iedereen om hun heen veel sterkte’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter