Mening
Opinie: Burger participatie? Een dikke vinger bedoelen ze!

Hebt u het grote nieuws gelezen? Al onze gemeenteraadsleden gaan zich sterk maken voor burger participatie. Dat is een duur woord voor inspraak. Gelooft u het? Ik niet. Onze plaatselijke politici hebben namelijk lak aan de inwoners. Kijk maar naar de gang van zaken rond de plaatsing van een grote groene container voor de glasvezelkabel, op de hoek van de Guido Gezellestraat en de Louis Couperusstraat in Voorburg.

Het ding staat in een onoverzichtelijke bocht en ontneemt alle uitzicht op het verkeer. Daar is bijna iedereen het over eens. Bijna, want de verantwoordelijke ambtenaren vinden het prima zo. En zij hebben ervoor geleerd. Er zijn smeekbeden uitgegaan om het groene gevaar twee meter naar achteren te verplaatsen. Daar is ruimte genoeg voor. Denkt u dat onze politici het voor de bewoners opnemen? Welnee. Dezer dagen worden her en der straten opengebroken om de  glasvezelkabel binnen de kortste keren in de grond te krijgen. Burgerparticipatie? Laat me niet lachen. Een opgestoken vinger kunnen we krijgen.

Wordt er dan naar niemand in deze gemeente geluisterd? Oh ja hoor. Als je bijvoorbeeld genoeg geld hebt en zo nu en dan een duur cadeau aan een museum doet, mag je overal mee praten.  Dat kan ook als je een sjiek restaurant hebt, waar menig politicus graag een vorkje mee prikt. Het geldt ook voor de bestuurder van de sportclub waar je dochter speelt. Wat te denken van een voorzitter, wiens vrouw zelfs in de raad zit? Geen probleem: de plaatselijke politiek luistert graag naar u. U spendeert of bent tenminste een waardevolle aanvulling op het relatiepakket op LinkedIn.

Lukt u dat niet? Dat ligt niet aan de politici. Het is uw eigen schuld. Wat meer geld, wat meer macht, wat meer invloed en vooral de juiste relaties. Zie hier de basis ingrediënten voor burger participatie. Misschien wordt het tijd dat we in deze gemeente een paar boeren binnenhalen. (Naam inzender bij redactie bekend).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter