Nieuws
Van het gas af; nieuwe poging De Heuvel/Amstelwijk

De gemeente onderneemt een nieuwe poging om De Heuvel/Amstelwijk als eerste wijk van het gas af te krijgen en te voorzien van een andere energiebron. In augustus wordt gestart met een wekelijkse inloopochtend; in september en oktober staan bijeenkomsten gepland met inwoners van beide wijken die mee willen denken.

De gemeente wees beide wijken eerder aan als de eersten waar de energie omwenteling plaats zou moeten gaan vinden. Ingezet werd op aquathermie (gebruik van warm en koud water uit onder andere de bodem) als alternatief voor gas. In de wijken was echter veel verzet tegen deze optie. Het rijk wees vorig jaar een subsidieaanvraag af.

De wekelijkse inloopochtend start op 16 augustus en wordt elke dinsdag tussen 09.00 en 13.00 uur gehouden in Dobbelaan 1. Voor de bijeenkomsten op 28 september en 5 oktober krijgen bewoners een brief. Ook de Verenigingen van Eigenaren gaan bijeenkomsten organiseren.

In 2024 zou er een wijkuitvoeringsplan moeten liggen. In 2032 zou dat dan gerealiseerd moeten zijn. Leidschendam-Zuid (zonder oude kern en Zeeheldenwijk), Essesteijn en Klein Plaspoelpolder (oudbouw) zouden, in die volgorde, moeten gaan volgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter