Nieuws
Herijking gemeentelijke onderscheidingen

B&W gaan de gemeentelijke onderscheidingen herijken. Dat heeft burgemeester Jules Bijl bekend gemaakt. Er zijn nu drie onderscheidingen: de vroedschapspenning voor gemeenteraadsleden, de zilveren erepenning die zeer zelden wordt uitgegeven en de UBU (een beeldje) waarbij de criteria voor het geven ervan niet echt duidelijk zijn. Dit najaar wil de burgemeester met nadere informatie komen. Daarbij wordt ook een suggestie van het CDA om een gemeentelijke ‘vrijwilligersspeld’ in te voeren voor mensen die tien jaar of langer als vrijwilliger actief zijn, meegenomen. Overigens kent de gemeente ook een vrijwilligersprijs, net als een sportprijs, cultuurprijs en ondernemersprijs. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter