Nieuws
Onderzoekers moskee weer naar de rechter

NTA, het bureau dat in opdracht van oud-burgemeester Klaas Tigelaar onderzoek deed naar extremisme in de gemeente en zich daarbij richtte op de moskee in Leidschendam, stapt opnieuw naar de rechter. Het bureau wil voorkomen dat het onderzoeksrapport openbaar wordt. Het is de tweede keer dat NTA dit doet. Vorig jaar wilde NTA al voorkomen dat het onderzoek openbaar werd. Via de rechter kreeg men de gelegenheid bij de commissie van bezwaar in de gemeente, bezwaar te maken. Dat bezwaar is afgewezen. B&W sloten zich daarbij aan en gaven twee weken geleden aan het stuk vrij te geven. NTA heeft nu een beroepschrift ingediend en de rechter om een ‘voorlopige voorziening’ gevraagd. Daarmee is de openbaarmaking vooralsnog van de baan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter