Nieuws
Wethouders lokaal ambassadeur verkeersveiligheid

Alle wethouders van de 23 gemeenten zijn lokaal ambassadeur geworden voor de campagne Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers. Jaarlijks vallen er meer dan 4400 ernstige verkeersslachtoffers in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag waar ook Leidschendam-Voorburg onder valt. Dat zijn 12 mensen per dag die niet veilig op hun bestemming aankomen. Veel ongelukken komen door menselijk gedrag. De aanpak ‘Maak een punt van nul’ spreekt alle verkeersdeelnemers aan om verkeersveilig gedrag tot norm te maken. Want elk slachtoffer is er één te veel.

De wethouders werken vanuit hun lokaal ambassadeurschap samen om met elkaar de inzet voor een verkeersveilige regio uit te dragen en te vergroten. Zo zijn ze bijvoorbeeld aanwezig bij activiteiten rondom verkeersveiligheid zoals de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Of stimuleren ze vanuit hun wethouder rol scholen op mee te doen aan de verkeerseducatieprogramma’s School op SEEF en Totally Traffic. Daarnaast ontvangen de wethouders de oproep om als gemeentelijke organisatie het MONO-convenant te ondertekenen rondom zakelijk rijden en verkeersveiligheid. De gemeenten Rotterdam en Den Haag hebben dit al gedaan.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is samen met de provincie Zuid-Holland opdrachtgever van het Regionaal Ondersteuningsbureau (ROV) Zuid-Holland. Zij stimuleren verkeersveilig gedrag onder meer door het aanbieden van educatieve programma’s en het aanbieden van verkeersveiligheidscampagnes, zoals Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers. Het team van het ROV Zuid-Holland helpt daarnaast overheden, private partijen, scholen, verenigingen en andersoortige organisaties in hun werk en acties op het gebied van verkeersgedrag. (foto MRDH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter