Nieuws
NS verhoogt cameratoezicht in trein
NS gaat als proef in het vervolg live meekijken in treinen waar het aantal overlastmeldingen plotseling toeneemt. Directe aanleiding is een aantal recente incidenten met seksueel grensoverschrijdend gedrag in de trein op een lijn in Noord-Holland. In dit soort gevallen gaat NS in het vervolg preventief cameratoezicht in de trein instellen en live meekijken. Eerder werden camera’s in de trein alleen na afloop van een incident gebruikt om de dader te kunnen opsporen.

NS weert daders van seksueel overschrijdend gedrag middels een verbod uit de trein en van stations. Ook gaat NS ook meer aandacht vragen voor de Whatsapp Alert in de trein. Dit doen ze door stickers van het whatsappnummer aan te brengen in de trein. Via het whatsappnummer 06 – 1318 1318 kunnen reizigers een ongewenste situatie in de trein melden, waarna de meldkamer actie kan ondernemen. Dit nummer is sinds kort ook via de NS Reisplanner app te gebruiken.

Het preventief meekijken is een proef. Op dit moment telt NS 6500 toezichtcamera’s op de stations en 3500 in de treinen. (foto NS)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter