Nieuws
GGD geeft tips voor warme dagen

De GGD maakt zich zorgen om de voorspelde hitte. ‘Het is zomer en de dagen worden warmer. Dat vinden de meeste mensen heerlijk, maar het is ook goed om extra op jezelf en iedereen om je heen te letten tijdens de hitte. We geven je graag enkele tips hoe je het hoofd koel kunt houden.

Bij mooi weer is het heel verleidelijk een lekker plekje in de zon te zoeken op het terras, het strand of in het park. Smeer jezelf, maar bijvoorbeeld ook kinderen, regelmatig in met zonnebrandcrème en ga in de schaduw zitten. Zo voorkom je dat je huid verbrandt door de zon en dat je het te warm krijgt.

=Sluit overdag ramen, deuren en gordijnen en gebruik de zonwering om het binnen koel te houden. Wanneer het ‘s avonds koeler wordt, zet dan juist de ramen tegen elkaar open.

=Wil je sporten tijdens warme dagen? Kies dan een moment uit dat het wat koeler is, bijvoorbeeld ‘s ochtends of ’s avonds. Ga niet sporten in de hitte of pas je (sport)activiteiten aan. Scholen en kinderdagverblijven doen ook vaak activiteiten die passen bij het warme weer, bijvoorbeeld waterspelletjes.

=Wil je graag zwemmen in natuurwater tijdens de warme dagen? Kijk dan eens op http://zwemwater.nl voor informatie over zwemwaterlocaties in de buitenlucht. Het water kan trouwens nog wel koud zijn!

=Let ook op mensen in je omgeving. Als zij een minder goede gezondheid hebben, kunnen ze meer last krijgen van de hitte. Denk bijvoorbeeld aan ouderen en chronische zieke mensen.

Het is belangrijk om voldoende te drinken. Je zweet meer dan normaal en je kunt daardoor sneller uitdrogen. Neem daarom altijd een flesje water mee. Drink verder zo min mogelijk alcohol: alcoholische drankjes helpen niet bij het voorkomen van uitdroging. En als het heet is, kun je sneller dronken of aangeschoten raken’.

Meer weten over hoe je het hoofd koel kunt houden? Kijk voor meer informatie op https://ggdleefomgeving.nl/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter