Nieuws
Stichting De Tureluur wacht af

Stichting De Tureluur wacht af waar de gemeente Leidschendam-Voorburg mee komt nu locaties voor een recreatie knooppunt annex horeca massaal worden afgewezen. Het ging om een plek op de hoek Stompwijkseweg/Kostverlorenweg en een plek naast de begraafplaats Wilsveen. Bij het knooppunt zouden mensen met een beperking gaan werken. Vlietnieuws berichtte vrijdag over de uitkomst van een informatieavond over het plan waarbij het massale verzet bleek.

De voorzitter van de Stichting de Tureluur, Rick van der Heiden, reageert aldus: ,,De informatieavond verliep zoals verwacht. Velen vinden De Tureluur een heel mooi initiatief, wat ze een warm hart toedragen. Maar liever niet in hun eigen achtertuin. Dat is een bekend gegeven bij velen initiatieven.’’

,,De bedoeling van een bewonersoverleg is om de plannen en stand van zaken te verduidelijken en om de meningen van de bewoners, vaak bezwaren uiteraard, daarover op te halen. Ik denk dat beide goed gelukt is. Mede door goede voorbereiding van de inwoners vanuit het Wilsveen.’’

,,Wat niet geheel volgens verwachting verliep was de grote opkomst. De afgelopen jaren was de opkomst bij overleggen altijd ongeveer gelijk. En ook nu weer was de opkomst vanuit bewoners van de Stompwijkseweg ongeveer hetzelfde.’’

,,Vanuit Wilsveen was echter niet alleen een afvaardiging van directe buren, maar waren vele bewoners meegekomen. Doordat het allemaal ordentelijk en beschaafd verliep hebben vervolgens velen zich kunnen uiten, en hebben we een goed beeld gekregen van de meningen en bezwaren. Alle bewoners kunnen bovendien tot half augustus nog schriftelijk input leveren.’’

,,Daardoor kan de locatiestudie straks afgerond worden door de gemeente. Waarbij ook de dorpsraad Stompwijk is betrokken. Op basis daarvan zal een besluit worden genomen door de gemeente, volgens plan en procedure. Volgens mij persoonlijk ook zoals dat hoort, na raadpleging en het betrekken van omwonenden daarbij. Dat is door de grote opkomst en duidelijk input vanuit bewoners goed gelukt. We wachten dus keurig af wat de uitkomst is van de locatiestudie door de gemeente, en zullen ondertussen in gesprek blijven met iedereen die dat wil.’’

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter