Nieuws
Minister bezoekt fietsstraat in Leidschendam

Minister Mark Harbers (Infrastructuur) heeft maandag een fietsstraat bekeken in Leidschendam. Deze is met subsidie van het ministerie veiliger gemaakt. De bocht van het kruispunt Kastelenring-Tuinenlaan in Leidschendam is verbreed en daardoor veiliger voor fietsers. De fietsroute die hier overheen loopt is onderdeel van een regionale veel gebruikte fietsroute (Velostrada) langs het spoor tussen Leiden en Den Haag.

De bewindsman: ,,Goed om te zien hoe de gemeente Leidschendam de subsidie van het Rijk goed heeft besteed om het verkeer veiliger hier te maken, door onder andere het verbreden van bochten en het aan aanbrengen van drempels op deze fietsstraat. Ook dit jaar zullen we samen met gemeenten, provincies en waterschappen € 100 miljoen investeren in het verbeteren van verkeersveiligheid op gemeentelijke en provinciale wegen. Van 1 juli tot en met 1 oktober kunnen hiervoor nieuwe aanvragen worden ingediend”.

Wethouder Jeffrey Keus: ,,Steeds meer mensen pakken de fiets, en dat willen we natuurlijk ook graag. Het is gezond, beter voor het milieu en draagt bij aan de bereikbaarheid. Maar op de fiets ben je ook kwetsbaar, daarom staat veiligheid voorop. We zien hier een mooi voorbeeld hoe je met een ingreep de verkeerssituatie voor alle gebruikers veiliger kan maken. Wij zijn blij met de aandacht van de minister en de subsidie die hiervoor beschikbaar is. We kijken hoe we dit ook op andere plekken in onze gemeente kunnen inzetten om de verkeersveiligheid nog verder te verbeteren.” (foto Michel Groen)

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter