Nieuws
Nieuwe plantvakken aan Parkweg Voorburg

De gemeente gaat tegels vervangen door zogenoemde plantvakken aan de Parkweg Voorburg en wel bij de kruising met de Rozenboomlaan. Voor de deur van Parkweg 150 – 156 verdwijnt 70 vierkante meter stoeptegel om plek te maken voor twee plantvakken met heesters. Aan de overkant, voor de flat Parkweg 109A – 125C, worden de vier kleine plantvakken vervangen door vijf grotere. Wanneer de werken starten is nog niet bekend.

De gemeente geeft de volgende motivering: ‘Langs de Parkweg bij de kruising met de Rozenboomlaan is veel steen en weinig groen. Daarom gaan we daar plantvakken aanbrengen. Waarom vergroenen we? Het klimaat verandert: we hebben steeds vaker te maken met hitte, langdurige droogte en extreme regenbuien. Door stenen te vervangen door planten, kan regenwater tijdens buien wegzakken in de bodem. Dat betekent minder kans op wateroverlast. Bovendien zorgen planten en bomen voor een beetje verkoeling tijdens hete zomerdagen door water te verdampen, en voor schaduw. Daarnaast zijn meer bloemen en planten goed voor onder andere de bijen en vlinders.

Door de plantvakken toe te voegen wordt er een groene verbinding aangelegd tussen park Vreugd en Rust en de oude begraafplaats met zijn groene voorplein bij het monumentale poort. Het groen wordt daarmee een rode draad die beide plekken verbindt langs de monumentenroute door Voorburg. Aan de oneven zijde van de Parkweg staat een monumentale roodbladige beuk. Deze karakteristieke boom krijgt een duurzamere groeiplaats door de plantvakken, die we ook aan deze kant van de Parkweg aanleggen. De plantvakken zorgen er ook voor dat er meer regenwater in de bodem opgenomen kan worden in de plaats van af te lopen naar het riool’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter