Activiteiten
Verhuizing rugbyclub VRC stokt

B&W bespreken vandaag de toestand van rugbyclub VRC. Dit nu een geplande verhuizing van De Star in Leidschendam naar een nieuw terrein op sportpark Westvliet bij Voorburg stokt. De nieuwe stek voor VRC had uiterlijk medio september klaar moeten zijn met het oog op de start van de rugbycompetitie. Behalve het enigszins egaliseren van het stuk grond waar VRC zou moeten komen is er aan de Groene Zoom echter nog niets gebeurd. Er geldt bovendien ook nog een kapverbod voor een aantal bomen.

VRC moet aan De Star weg vanwege woningbouw. Indien de club er blijft spelen moet die woningbouw ook worden opgeschort. Daarnaast kan volleybalclub Volevo vooralsnog geen gebruik gaan maken van zes beach volleybalvelden die bij het nieuwe complex van VRC gerealiseerd zouden worden. Het uitstel van de werken heeft ook nadelige gevolgen voor de gemeente. Door inflatie, hogere loonkosten en hogere prijzen voor materialen wordt het project alleen maar duurder.

Eind november 2021 liet wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad weten dat B&W 2,7 miljoen euro uittrokken voor de verhuizing van VRC. In september 2022 zou de club op de nieuwe plek moeten zitten, aldus de bestuurder. Het geld ging op aan constructie van het kunstgrasveld, toplaag van het veld, inrichting terrein, gebouwen (zes prefab kleedkamers) en projectkosten. VRC zelf zorgde voor het clubgebouw. In de 2,7 miljoen zaten ook kosten voor de aanleg van een nieuw parkeerterrein en afschrijving van het oude VRC-complex aan De Star.

VRC heeft alleen jeugdleden tussen 4 en 18 jaar. Dat zijn er nu 250 maar de club wil in vijf jaar groeien naar 500 leden. Het nieuwe kunstgrasveld wordt 111 bij 68 meter. Er is voor kunstgras gekozen omdat dit belastbaarder is dan gras, minder onderhoud vergt, altijd bespeelbaar is, ook gebruikt kan worden door anderen en sneller aan te leggen valt. De prefab kleedkamers zijn goedkoper dan nieuwbouw en sneller beschikbaar.

VRC leed jarenlang een zwervend bestaan bij gebrek aan een eigen terrein. Uiteindelijk besliste de gemeenteraad dat men naar De Star kon in afwachting van woningbouw daar. Er werd een rugbyveld aangelegd waarbij VRC zelf zorgde voor clubgebouw en kleedkamers. Het voorstel van wethouder Van Eekelen werd op 20 december 2021 in een commissie van de gemeenteraad behandeld. Op 25 januari ging de gemeenteraad unaniem akkoord.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter