Nieuws
Wethouder: ‘We kunnen tot iets moois komen’

De Binckhorstlaan en de Prinses Mariannelaan in Voorburg-West staan als gebied nu al onder druk door de vele auto’s en het verkeersaanbod. Daar moet dan ook nog een tram doorheen gepusht worden. Daarmee worden de zorgen van de omwonenden die er nu al zijn, groter. In de komende fase moet gekomen worden tot een hele goede inpassing met niet alleen behoud maar eigenlijk versterking van de omgeving qua leefbaarheid en veiligheid. ,,En ik geloof erin dat we daar echt tot iets moois kunnen komen.’’ Dat heeft verantwoordelijk wethouder Jeffrey Keus gezegd in een beraad met gemeenteraadsleden over de HOV-tram tussen Den Haag CS, Binckhorst, Rijswijk/Delft. De bestuurder sprak wel van tegenstrijdige belangen: individueel versus collectief, korte versus lange termijn, lokaal versus regio. Hij zei echter te zoeken naar een mogelijkheid die te laten samen vallen. Keus gaf aan de belangen van de inwoners zo goed mogelijk te willen borgen. Hij riep hen ook op het gesprek met hem aan te gaan. Tegelijk stelde hij echter dat ook de regionale belangen erkend moeten worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter