Nieuws
Wie bedenkt dit?

Sinds kort in Leidschendam Centrum een nieuwe speeltuin rijker. Tussen De Bolder en de nieuwbouw aan de Dr. van Zeelandstraat is, op een eiland, een voorziening voor spelende kinderen ingericht. Een kabelbaan, speelblokken en een miniatuur voetbalveld. Helaas is er kennelijk niet goed over nagedacht. Het voetbalveld is weliswaar omgeven door een aarden wal van zo’n 1,5 tot 2 meter hoogte; de rest van de speeltuin kent geen enkele afscheiding tussen het terrein zelf en het omringende water dat zo’n 1,5 meter dieper ligt. Aan de oeverkant ook geen bankjes waarop oplettende volwassenen de spelende kinderen in de gaten kunnen houden zodat zij niet, onbedoeld, het water in vallen. Hoe wrang dat er dan wel een schuine plank is aangebracht waarlangs watervogels het hoogteverschil kunnen overbruggen. ‘Er hebben zeker 8 voetballen in het waterbassin gelegen. Gelukkig nog geen kind. Het is typisch tekentafelwerk: een prachtige speeltuin….vergetende dat er een gevaarlijk bassin naast ligt. Hoeveel geld kost dat wel niet?’, aldus een bezorgde omwonende. Een noodkreet waarbij Vlietnieuws zich alleen maar kan aansluiten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter