Nieuws
Oranjekwartier Voorburg: zoeken naar alternatieven

De gemeente en woningcorporatie WoonInvest gaan de komende periode ‘verschillende alternatieven verkennen’ inzake het Emmastraatcomplex in Voorburg. Dat hebben wethouder Bianca Bremer en WoonInvest-topman Peter van Heeswijk afgesproken.

De gemeente heeft 96 sociale woningen in het Emmastraatcomplex onlangs voorlopig tot gemeentelijk monument bestempeld. WoonInvest wilde ze slopen om er nieuwbouw voor in de plaats te zetten. De gemeenteraad keerde zich daar tegen. Door de status als monument is sloop/nieuwbouw nu onmogelijk.

Naar aanleiding van het beraad tussen de wethouder en de WoonInvest-topman kwam de gemeente met deze verklaring: ‘Bianca Bremer heeft vanmiddag nader kennisgemaakt met Peter van Heeswijk, directeur Wooninvest. Het was een constructief gesprek, in goede sfeer, met oog voor de woningzoekenden in onze gemeente. In het gesprek zijn verschillende onderwerpen aan bod gekomen, waaronder het Emmastraatcomplex. Over dit onderwerp hebben wethouder Bremer en de heer van Heeswijk hun opvattingen gedeeld en afgesproken om de komende periode te gebruiken om verschillende alternatieven verder te verkennen. Wethouder Bremer gaat de komende tijd bij bewoners langs en met meerdere belanghebbenden in gesprek. Vanaf het moment van besluit tot aanwijzing als voorlopig monument (28 juni) is er zes weken de tijd om een zienswijze in te dienen, dit kan tot en met 12 augustus. Vervolgens zal het college de zienswijzen beoordelen en een definitief besluit nemen over de aanwijzing tot monument’.

Wat er onder ‘alternatieven’ wordt verstaan, werd niet bekend gemaakt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter