Nieuws
Proef om rivierkreeften weg te vangen
Hoogheemraadschap Delfland waar Voorburg onder valt start een proef op drie locaties om rivierkreeften weg te vangen. Hoogheemraad Marcel Belt, sinds kort wethouder in Leidschendam-Voorburg, had toegezegd in april 2020 met wegvangen te beginnen. Toen werd het april 2021 en nu is het 12 juli 2022 geworden.
,,De kreeften zijn zich vanaf maart alweer lekker aan het voortplanten”, zegt Hans Middendorp van de Algemene Waterpartij AWP Delfland. ,,Uiteindelijk worden de kreeften weggevangen met reguliere kreeftenkooien. Precies zoals de AWP al twee jaar vraagt. Want naar nu blijkt, was het onderzoek om moderne kreeftenkorven uit te proberen, nog steeds niet gestart. Dus als Delfland nog langer had gewacht, was ook dit seizoen verloren gegaan. Delfland had natuurlijk ook gewoon vorig jaar deze vangstproef al kunnen uitvoeren met reguliere kreeften korven. Laten we hopen dat de proef een mooi resultaat oplevert, waaruit ook een aanpak voor de overlast en natuurschade door rivierkreeft voortkomt.”
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter