Nieuws
Elektrische rolstoelbus voor Woej

Woej  gaat over op elektrisch rijden. Donderdag namen wethouders Bianca Bremer en Marcel Belt bij wijk- en dienstencentrum De Plint in Leidschendam, samen met Woej-directeur Willy Tiekstra de nieuwe 100% elektrische rolstoelbus in gebruik.

De gemeente heeft de wens uitgesproken om in 2025 al haar doelgroepenvervoer elektrisch of op waterstof te laten rijden, dus emissievrij. Willy Tiekstra: ,,Daar geeft Woej graag gehoor aan. Wij streven ernaar om ons volledige wagenpark voor 2025 duurzaam in te richten. Dat is schoner en zuiniger en draagt daarmee bij aan onze doelstelling om met elkaar te werken aan een groene en gezonde leefomgeving.”

Het wagenpark van Woej bestaat uit tien bussen. Deze zijn sinds 2014 ingezet om ouderen naar de dagopvang te brengen, maar ook om leuke uitstapjes voor klanten (oud en jong) mee mogelijk te maken. Enthousiaste vrijwilligers besturen de bussen en op iedere bus gaat een begeleider mee. Klanten en vrijwilligers vinden het leuk om elektrisch te rijden. Wel moeten ze er aan wennen dat de bus regelmatig opgeladen moet worden, want de actieradius is beperkt. Maar ook het geluid is heel anders, de bus rijdt nu stilletjes door de straten van Leidschendam-Voorburg.

Heeft u vragen over het vervoer van Woej of wilt u een rit bespreken, bel dan 070 – 205 4780 of kijk op de website: www.woej.nl

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter